lunes, 31 de agosto de 2009

BAY OF PLENTY (NEW ZELAND)

La traducció és "bahia de l'abundància". El centre és la ciutat de Rotoura i tota la zona és considerada per la seva quantitat de fonts termals, gèisers, caigudes d'aigüa, llacs sulforosos en els cràters dels volcans i la olor d'ou podrit.

Després d'un bany nocturn a 42ºC a les termes a l'aire lliure del Polynesian Spa un es queda com un peix bullit...sense energia, pensit i aplatanat. Potser hi he estat massa estona, però s'hi estava tan bé!!!

La zona està plena d'espectacles naturals relacionants amb l'activitat volcànica. He visitat un poble sepultat per la erupció d'un seguit de volcans en cadena l'any 1886, va ser un drama. Aquesta mateixa erupció va crear tota una nova vall (Waimangu), amb la formació de nous cràters que avui són llacs i on l'activitat geotermal segueix viva. Això es deu a que aquesta zona està sobre la "línea de foc" (el límit entre les plaques tectòniques del Pacífic i la Indo-Australiana).

A nivell internacional és de primera importància ja que és l'únic sistema hidrotermal del món que es pot establir la data exacte de formació. Tot el bio-sistema establert té un punt de partida i a mí m'impresiona com en tant pocs anys s'ha pogut crear aquest bosc tan dens i magnífic. Ressalten en la zona el llac "Frying Pan" (Paella de fregir), el llac termal més gran del món i el "Inferno Crater" de color blau turquesa i que és el gèiser més gran del món.

En la caminata per aquests camins estic sol, aquí no hi ha ni Déu, enmig de la pluja i la olor d'ou podrit, amb els vapors sulforosos que creen una boira baixa molt misteriosa, pujo, baixo, torno, segueixo, faig el que vull...

1 comentario:

  1. pudor a ous podrits ? ..... ja coneixes la font de la Puda, no ?:-))
    Estava pensant que viuràs l'hivern més llarg de la teva vida... un luxe ... com és passejar totalment sol en llocs tant maravellossos.
    Una abraçada Pep.

    ResponderEliminar