miércoles, 18 de noviembre de 2009

DELTA MEKONG (VIETNAM)

La visita al Delta del Mekong és una visita obligada desde Saigon. La meva, però, es converteix en una pesadilla de tour organitzat i lamentable. En un bus amb 50 persones i el típic guia de micròfon i acudit buscapropina, ara preparin càmeres per fer foto a la dreta, ara mirin a l'esquerra,... atrapat en aquell bus de jubilats i parelletes encantadores he pensat: Ohh my God!!!

El Mekong és un riu inmens que neix a la Xina i desenboca al Vietnam, atravessant 7 països. El riu en la seva desenbocadura crea un delta enorme d'aigües marrons que sembla ser que són molt propícies per la producció d'arròs, d'aquí surt l'arròs del segon pais exportador del món: Vietnam. També aquesta zona va ser escenari de la terrible guerra, imagino els charlies treient el cap de sota les tubies aigües o a banda i banda de riu amb els americans perduts, pensant amb Miss Saigon, així no es pot guanyar una guerra!!!

En el riu hi ha una gran activitat, tant pesquera com industrial i turística, està ple de vaixells extraient sorra del fons per subministrar les obres de Saigon, que s'està transfotmant urbanísticament, creant nous barris i infrastructures de comunicacions.



Ara tots al cayuco, alerta senyora no patini, d'un en un, en aquesta població es fan els caramels de coco: aquest és el procés. Pròbi'l, sí, aquest és amb ametlla. Aquí un cop acabats, compri'n com a record, son artesanals. Aquí una boa de 4 metres, qui es el primer a fer-se la foto? Vinga, tothom al cayuco que anem a dinar, quanta gent vegetariana? Les vegudes no estan incloses, vagi'n al servei abans de tornar al cayuco, en aquesta illa la gent cultiva fruita, tothom a seure a les taules: això és papaia, això és pinya, això... ara els volen fer una demostració de les cançons populars del poblat (Àààààla!!!), tornem amb canoa. Espero que hagin disfrutat!!!

En una de les moltes parades coincideixo en la taula amb un neozelandès i un galès que feien la mateixa cara de "oh my God" que feia jo, em pogut riure una estona de tot el show i conversar agradablement de molts temes, al vespre ho rematarem a Saigon.

El Mekong m'ha agradat molt, penso que per lliure o amb un grupet reduit i treient tots els reclams comercials és una excursió molt guapa i una bona experiència. Tornaré a veure el riu a Camboia aviat.

4 comentarios:

  1. Jajajaja... la millor crònica des que vas començar aquest viatge, txaval!
    Aquesta és la veritable aventura!!

    ResponderEliminar
  2. M'encanten les fotos!!! Però, falta veure els companys del "tour" .....

    ResponderEliminar
  3. JAJAJA No us ho podeu imaginar!!! Jo pensava que hace un chico como yo en un bus como este!!!
    Al final però, mira, ens hem rigut tots un rato. Una altra anècdota.
    Alison a l'Anjo ja el convenço jo quan torni :)

    ResponderEliminar
  4. que bo,em sento tan identificada,tu ets un afortunat dons aixo es nomes una anecdota no una constant en el teu viatge,que grafic ets!

    ResponderEliminar