jueves, 12 de noviembre de 2009

HONG KONG

Hong Kong és una mega ciutat atapaida. Atapaida de tot, edificis, cotxes, carreteres, gent,... Tinc la sensació d'estar en l'escenari d'una d'aquelles películes asiàtiques de xinos molt molt dolents i americans dolentíssims, que en qualsevol moment començaran a sortir lutxacos, navalles i corredisses entre carrerons de parades de menjars, cubells de basura tirats per terra, gats escapant-se a la carrera, els personatges amb camisetes imperio i tatoos de drags, ulleres de montura dorada i molta, molta gent pel mig. Els estrangers solitaris que es veuen per aquí són una espècie de despatriats amb la sensació de portar moltes marques al cinturó i segurement vàris cadàvers a l'armari.

La ciutat és una passada d'activa. Les zones que he vist, apart de la zona marítima on es pot veure tot l'skyline de Hong Kong, em semblen un autèntic centre de vici i corrupció. De consum histeritzat. Es pot comprar de tot i de tot a tots els preus. Les imitacions es venen al carrer en parades a cada cantonada; hi a moltíssima contaminació i trànsit però es nota que la ciutat té una força increïble, és un "vive como quieras" salvatge, un refugi perfecte per qui vulgui passar inadvertit o no ser trobat.

Tot està construit en alçada i molt atapait. Els edificis, la majoria son antics i destartalats, grisos o colors pastel, lletjos. Però també es troben construccions moderníssimes de disseny i els millors hotels amb torres infinites, de màxim luxe. Això no té rés a veure amb Xina, de fet crec que o en volen saber res. Aquí es respira un aire de llibertat molt diferent i enmig de totes aquestes moles d'edificis residencials córren cotxes de luxe per tot arreu.

La nit és especialment guapa a Hong Kong. És una ciutat de neons i de bullici nocturn, de bars, botigues obertes, restaurants de tot tipus, karaokes, clubs i saunes. El meu departament de I+D, que està molt actiu, em va fer entrar a una sauna on em van rebre, en una recepció enmirallada subterrànea i ultramoderna, un grup de "señoritas" amb tratjos jaqueta blau elèctric que li donaven a tot un aire de posmodernitat, de nau intergalàctica o de clínica de trasplants de personalitat o vés a saber de què. El fet és que un cop a dins, els "mossos" de vestuari em van guiar per tota la sauna: piscines de totes les temperatures, gimnàs, sauna seca, sauna humida, ordinadors, begudes, sucs, fruites, tombones, sales de descans,... vaja que aquesta gent en saben i molt. Després d'haver-ho provat ja tot i mig desmaiat per la sauna turca que em va deixar k.o. em van dur a la sala de descans on tres "sentoritas" intergalàctiques em van fer seure en la butaca més còmoda que he provat mai, em van tapar amb toballoles, em van plantar una tele de plasma a la cara i em van dur tot un seguit de fruites i sucs...jo no em volia moure d'allà. Al cap d'una estona em van venir a buscar per si volia el massatge ja, of course "señorita", llavors em van dur a la zona de massatges i una massatgista em va fer un massatge sensacional. Vaig sortir a la 1 de la matinada més fresc que una rosa.

1 comentario:

  1. Quins salts que fas Pep ... passes del misticisme del Tibet al ritme frenètic d'una gran ciutat. El cap i el cor et deuen anar a cent.

    ResponderEliminar