martes, 6 de octubre de 2009

SAPPORO (JAPÓ)

A la llunyana i més gran illa del Japó, Hokkaidö, es troba Sapporo, famosa per haver albergat els Jocs Olímpics d'hivern del 1972. És una ciutat gran i espaiosa, sembla més ordenada que Tokyo.
La ciutat gira entorn de la gran estació de trens, metro i busos on es troben a les plantes subterràneas galeries comercials, restaurants, de tot... Aquesta és una època extranya ja que aquí la època forta és l'hivern per les seves estacions d'esquí. Destaca un barri bohemi i de marxa que es diu Susukino i que en realitat és un "Red Light District" modern amb grans edificis que són grans bordells i ple de restaurant i bars. Per la nit està molt animat; vaig a sopar a un restaurant on estava sol i les dues cambreres van embogir amb mí, no corren massa occidentals per aquí i sóc conscient que sóc una persona totalment exòtica!!. Em van posar el Julio Iglesias i van repassar totes les fotos de la càmera amb totes les onomatopeies possibles cada cop que passaven una foto "ooooohhh"..."aaaahhhhh"...Total, que al marxar ens vem fer una foto que en tres segons ja la tenia en paper fotogràfic i em van regalar un marc de vidre per enmarcar-la.

La ciutat em decepciona per el fet de tenir la sensació de que no hi ha molt que veure, a més el problema de l'idioma aquí és majúscul. Les comunicacions cap a les zones interiors també son dificultoses ja que el tren arriba a les ciutats i després has d'agafar busos, però les indicacions i horaris són en japonès i la gent no parla anglès... Total: una desesperació.

He anat a Toya-Ko, una zona balneàrea que tothom m'havia pintat de forma meravellosa, amb un llac preciós i volcans però a mi no m'ha impressionat gens i m'ha semblat un lloc aburridíssim; no hi havia absolutament ningú ni res a fer, només alguns avis i algunes famíl·lies passejant i sucant els peus en unes fonts termals expresses per aquesta finalitat i repartides per tot el poble.





Demà marxo de Hokkaidö.

4 comentarios:

  1. Sapporo 1972 ???.
    Cony Coronel C. mira´t aquest enllaç. Dígue'ls que ets un familiar i a triunfarrrr !!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=2NJ_698q6jM&feature=PlayList&p=E6448DD8CE100C90&playnext=1&playnext_from=PL&index=2

    ResponderEliminar
  2. No ho puc obrir Mane... però crec que ja sé per on va... No tindrà rés a veure amb una entrada trionfal a una cafeteria d'Andorra, años ha???

    ResponderEliminar
  3. No Pep, per sort per a tots, no crec que quedés enregistrat l'episodi en qüestió... ja, ja,ja !!!

    És la famosa baixada d'en Paquito Fdez Ochoa en aquelles olimpiades, quan va guanyar l'or i de pas, glória eterna en el reino de España per a ell i tota la seva familia.

    Apa, a triomfar Pep !!

    ResponderEliminar
  4. ... per cert, a la foto amb les 2 camareres i el cuiner 2 observacions: 1)el cava ¿? és de la marca Maranello (Ferrari); curiós. I 2) la simpàtica noia que tens a la teva esquerra porta penjat un rétol on es pot llegir ... cho cho ?? o és cha cha ???.
    Ayyy bandido, hauràs de publicar una guia no autoritzada dels baretos a nivell mundial on anar de festa.
    Siau tremendo.

    ResponderEliminar