viernes, 26 de junio de 2009

SAN IGNACIO -SELVA I COVA (BELIZE)

San Ignacio és una localitat agrícola de l'interior de Belize, m'informo de les activitats per la zona i em decanto per un tour per la selva i la visita a una cova on habitaven els mayes 700 anys abans de Crist.

El passeig per la selva és apassionant atravessant rius i caminant entre vegetació frondosa. El guia ens explica les propietats curatives de cadauna de les plantes i l'ús que els mayes els hi donaven. Caminem tota una senda fins arribar a l'entrada de la cova de Actun Tunichil Muknal, que amaga infinitat de records de la vida maya, entre ells molts utensilis que estàn ja pretrificats en part per els sediments de calç i restes humanes de sacrificis, tot a les fosques amb l'ajuda dels frontals ens dóna una idea de com vivien en aquesta cova. L'accés és a través de l'aigua que d'ella neix i hem de nadar a estones i amb l'aigua per la cintura la majoria del temps, tot plegat molt interessant. Les parets de la cova són formacions d'estelectites de carbonat càlcic que li dónen un caire molt místic en la penombre de les llinternes.




La joia de la corona és l'esquelet d'una noia d'uns 16 anys amb incrustacions de calci que se suposa era una persona important per la comunitat i que està en postura com si estigués ballant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario