domingo, 6 de diciembre de 2009

BANGKOK (TAILÀNDIA)

Arribo a Bangkok just a les celebracions de l'aniversari del rei. Els carrers estan engalanats amb banderoles i llumetes i hi ha milions de persones al carrer amb camisetes i polos de color rosa. Imatges del rei per tot arreu en forma d'altars, la gent li resa, el veneren i ploren davant les seves fotografies guarnit de buda amb un gorro piramidal daurat i sobre un tro semblant als dels Dalai Lama. Focs artificials espectaculars il·luminen el cel de bangkok entre els crits d'admiració a cada detonació. M'adono que el rei, apart d'estar molt escatxarrat als seus 82 anys, és el poder polític, militar i religiós; quelcom semblant a la figura del Rei-Déu dels antics egipcis. L'últim día m'explicaran que realment el rei és el 9è Lama de Tailàndia i que hi ha tot un seguit d'intrigues per la successió, cosa que no comprenc, ja que el budisme creu en la reencarnació i veig difícil la reencarnació en un fill o filla... En tot cas sembla ser que el fill és molt dolent i malvat... Ningú parla d'això i ténen por que els escoltin.

Khaosan Road és el carrer dels backpackers i del bullici turístic, no s'hi pot ni caminar: parades de menjar ambulant, terrasses, bars, botigues, massatges de tot tipus, tatoos i gent, molta gent. La fauna diversa aglotina totes les sub-espècies humanes possibles. No portar el 25% del cos tatuat ni un mínim de 3 o 4 pearcings et fa sentir un "ave raris" aquí. Camisetes imperio, barrets a l'estil Ives Montand -que els francesos els aguanten molt bé però els italians ja és una altra cosa...-, mocadors pirata, pantalons carbassa on tot balla, moltes xancletes, grenyes rastafari, ulleres estravagants, Alains Delons passejant de la ma de noies joves i tristes, malavaristes de foc -com els de tot arreu- i olor de marihuana dels que es juguen la resta de la seva vida a la presó per ser "cool".

La nit de Bangkok amaga sorpreses per tots els racons. Si en algun moment he pensat que alguna ciutat era un cau de vici i corrupció, "nothing compares".

El departament d'I+D es reactiva i amb un conductor de Tuk-Tuk que m'ofereix Lady Massage li dic "tú que veig que domines, on són els cèlebres locals d'espectacles eròtico-festius?" "sex fucking?" "Sí, però show, mirar" "Jo mirar tú?...Ok!" "Nooo!!! Jo mirar" "Tu mirar mi?...Ok!" Osti quin paio, a tot diu que sí aquest!!!. Al final aclara que és el famós espectacle del ping pong i allà em porta. Impressionant el que una dona pot arribar a fer amb la seva vagina i molta dedicació: tirar pilotes de ping pong i encistellar, obrir ampolles de coca-cola, tirar dardells a globos a l'aire, apagar espelmes, amagar 50 metres de tires de flors, 15 metres de gillettes...Molt freaky. Els turistes fan cua per entrar i les turistas surten amb la mandíbula desencaixada, corpreses.

Es respira a Bangkok un aire de llibertinatge però que a mí em sembla una "performance" turística perquè els turistes creguin que són "súper guais". No em sembla molt real, tot plegat un "show-business" on deixen que els estrangers es desfassin tant com vulguin. Tinc ganes de marxar, això és molt buit.

1 comentario:

  1. això del show business vaginal ja fa anys es va veure pel Bages en un restaurant .... potser era filla de Bangkok ¡!

    ResponderEliminar