miércoles, 2 de diciembre de 2009

HALONG BAY (VIETNAM)

La Bahia de Halong és un lloc misteriós, un refugi de dracs mitològics i un espai per la reflexió i la observació de la bellesa de la naturalesa. Un racó de mar amb més de 1800 illes i illots que es dibuixen i desdibuixen entre una bruma misteriosa, màgica.

En un vaixell que sembla una fragata ens recollim 15 turistes afortunats per passar dos dies a la bahia, el temps passa sorprenentment depressa. Les coses belles sempre sembla que se t'escapen de les mans, com si no es podés retenir la bellessa; s'et mostra i desapareix...ràpid.
Visitem una cova de dracs grandiossa, preciosa. La espectacularitat del paissatge no està només en la superfície, el submón de les roques també amaga tresors que et fan pobre, petit i transitori. Una vegada més la força de la naturalesa et revela el seu poder i la seva grandiositat, només pots que admirar-la...ni que sigui un instant. No puc evitar recordar els cenotes de Centreamèrica i el submón maya amb tot el seu misticisme, altre cop em sento en integració còsmica.

De tornada al vaixell observem la posta de sol entre la bruma, com no podia ser d'altra manera, meravellosa. La copa de vi a la coberta del vaixell, amb el sol caient entre els illots, t'ajuda a disfrutar del moment únic; demà la posta serà diferent.

Quan comença a enfosquir el dia una parella de novazelandesos i un servidor ens hem aventurat a nadar per la bahia i la experiència ha estat fantàstica, saltant des de la coberta i nadant en aquest lloc únic, amb permís dels dracs i animals misteriorosos que ben segur l'habiten. Després de sopar cauran alguns gin-tonics perquè nosaltres, al cap i a la fi, som mortals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario