domingo, 28 de junio de 2009

TIKAL (GUATEMALA)

En el cor de la selva, plena de monos aülladors, tucans i una fauna abundant es troba la ciutat maya de Tikal, amb els seus alts i imponents temples, alguns d'ells restaurats del tot, altres a mitjes i alguns per restaurar, es poden veure els treballs a la perfecció.
Els mayes es van instal·lar aquí l'any 700 a.C. i cada vint anys, segons el calendari maya seria com per nosaltres una dècada, construien un temple nou, moltes vegades sobreposat a un altre.
El temple més conegut és el del gran Jaguar que es troba a un extrem de la Gran Plaça, on es feien els sacrificis. També hi ha jocs de pilota, on els perdedors (normalment presoners de guerra o foranis condemnats a mort) eren també sacrificats. Hi ha un gran mercat i els edificis gobernamentals, així com l'observador solar. Totes les estructures estàn situades d'acord als solsticis d'estiu i hivern traçant líneas perpendiculars i creant jocs de llum amb el sol.
Segons el calendari maya, aquest s'acaba el 21 de desembre del 2012, solstici d'hivern. Per aquí es fan moltes conjutures: què passarà? tornarà a començar? s'acabarà un cicle còsmic? algún tipus de cataclisme? Els mayes saben que alguna cosa passarà.
La cosmovisió dels mayes és integració còsmica, tots formem part de la terra i estem integrats amb la naturalesa, etern retorn, naixem i morim i transmigrem les nostres ànimes.

1 comentario:

  1. Guai Laura, jo també vaig fer servir una llista d'un blog que vaig llegir. Cuan marxes?.
    T'envió un petó.

    ResponderEliminar