lunes, 6 de julio de 2009

ANTIGUA (GUATEMALA)

Antigua és l'antiga capital de Guatemala, d'aquí el seu nom que abans era Santiago de Guatemala. És un ciutat colonial creada per els espanyol el segle XVI al peu de tres volcans imponents i amb una gran quantitat d'esglésies i convents que curiosament no en queda ni un de sencer...









Actualment és un centre turístic de primer ordre a Guatemala, una ciutat tranquila i segura i delicadament cuidada, les edificacions són baixes d'estil colonial amb múltiples colors i les reixes amb ferros forjats, alguns escuts heràldics i moltes, moltíssimes botigues, restaurants, bars, discoteques, cafés, internet-cafés, bancs, caixers... Vaja, que sembla que no estiguis a Guatemala. Molt bonica, personalment li trobo un paral·lelisme amb Trinidad de Cuba, em dedico a passejar per aquest oasis, m'alimento occidentalment i dormo en condicions higièniques i de comoditat que ja no recordava i penso en marxar...



A dues hores d'Antigua hi ha la localitat de Chichicastenango, famosa per el seu mercat dels diumenges, així que em dirigeixo a aquest petit poble on tothom és indígena, pocs parlen l'espanyol, tenen els seus idiomes mayes. Ressalta una església preciosa que els mayes utilitzen per celebrar les seves cerimònies, molt especial, una forta olor d'incens t'envaeix quan hi entres i els indígenes estan per tota l'església celebrant els seus rituals. El mercat és un bullici de gent per petits carrerons on compren i venen de tot, teixits, bestiar, menjar... et passa la gent pel voltant amb un porc lligat d'un cordill, una gallina sota el braç, i carregats fins dalt més el fill que totes les dones porten penjat de l'esquena. És en aquest mercat on em foten la cartera, què hi farem!!!

3 comentarios:

  1. impresionant , no paris , que ho estem disfrutant amb tu desde aqui.
    En la cartera portaves documentació ?

    ResponderEliminar
  2. Hola Josep,
    M'ha agradat molt el teu viatge per Guatemala. Vaig anar-hi a l'any 1989…han passat 20 anys!!! (Clar que era una nena molt espavilada!). Les fotos i els comentaris m'han fet recordar tot el recorregut des de Livingstone, Tikal, Antigua …També has anat a Panajachel?

    ResponderEliminar
  3. Hola Fermí, quina ilusió!!! Sí a la cartera hi duia un parells de targes, dni, carbet conduir,.... però tinc el passaport i em queda alguna targeta, cap problema.
    Alison, imagino que Guatemala no ha canviat massa en 20 anys, m'ha agradat molt, el país i la gent, Atitlán ha sigut la última etapa, celebro que t'hagi fet recordas aquellos maravillosos años, jejeje Petons.

    ResponderEliminar